22 APRILIE ZIUA PĂMÂNTULUI - „REFLECȚIE PENTRU SĂNĂTATEA PLANETEI!“

În perioada 19 – 21 aprilie 2021, în cadrul proiectului CAERI „Manifest pentru Pământ”, ajuns la ediția a IV-a, s-a desfășurat evenimentul „REFLECȚIE PENTRU SĂNĂTATEA PLANETEI!” – o activitate-concurs organizat on-line pentru a marca ZIUA PĂMÂNTULUI. Jurizarea lucrărilor a fost realizată de profesori de geografie și de arte plastice din județul Prahova care nu au avut o misiune chiar atât de ușoară, având în vedere mesajul, tematica, tehnicile de realizare ori proiectare sau paleta cromatică aleasă de cei peste 100 de elevi de la ciclul primar, gimnazial sau liceal, înscriși în cadrul următoarelor secțiuni: desen, desen/poster, afișe, video, animație și benzi desenate. La acest eveniment, înscris în calendarul Casei Corpului Didactic Prahova și al Societății de Geografie din România – Filiala Prahova, semnalăm și prezența unor elevi din alte județe: Argeș, Dâmbovița, Teleorman și Vâlcea.

Lucrările înscrise în cadrul acestui eveniment vor fi prezentate în cadrul unei expoziții amenajată de organizatori în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Prahova.

Joi 22 aprilie 2021 a fost organizat și un concurs de cultură generală prin intermediul unei aplicații specifice, itemii fiind adaptați nivelului gimnazial, respectiv liceal.

Tematica concursului a fost extrem de generoasă și a vizat următoarele elemente spre analiză: Terra – o planetă a Sistemului Solar (formă, dimensiuni); Mișcările Pământului și consecințele lor; Măsurarea timpului (zi, săptămână, lună, anotimp, an, calendar); Geosferele Terrei (caracteristici, interacțiune); Măsuri de protecţie în cazul producerii de fenomene şi procese geomorfologice în orizontul local (prăbuşiri, alunecări de teren etc.); Măsuri de protecţie în cazul producerii de fenomene climatice extreme în orizontul local (grindină, polei, furtuni, secetă, caniculă, viscol); Măsuri de protecţie în cazul producerii de fenomene hidrologice extreme în orizontul local (viitură/revărsare/inundaţie); Protecţia plantelor, a animalelor şi conservarea solului.
Evenimentul a fost organizat de: Prof. dr. Mineliea Gheorghe – Inspectoratul Școlar Județean Prahova; Prof. Tina Elena Ene – Școala Gimnazială „Sfânta Vineri” Municipiul Ploiești; Prof. Roxana Stan – Colegiul Național „Ion Grigorescu” Municipiul Câmpina și Prof. dr. Raluca Leotescu – Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” Municipiul Ploiești.
Lucrările care au primit Premiul I și toate rezultatele finale pot fi vizualizate aici:

https://drive.google.com/file/d/1XwRPF6_UWk3M29VEjSwWHf8RmQDs93kZ/view?usp=sharing = film liceu (locul I)

https://drive.google.com/file/d/1gc1AqiYuYHat1yjNNqq6qFMnSnk4qKqI/view?usp=sharing = film gimnaziu (locul I)

CONCURS MANIFEST PENTRU PĂMÂNT (clasele 5-8)

MANIFEST PENTRU PĂM NT 2021 - CONCURS CULTURĂ GENERALĂ - nivel liceal_premii
ZIUA PĂMÂNTULUI - PREMII 2021

 

Vintilescu Manuela

Banda desenata Terra Vintilescu Manuela

 

Lupu Ioana - Alecu Mihai

 

Mara Tămârjan - Alecu Mihai

 

Bălan Maria - Alina Rătescu

 

Szolloși Iulia Timeea - Mioara Vasile

 

Enache Raluca Alexia - Toma Doina

Pîrvu Bianca - Luminița Marian

 

Tanasa Raluca - Ana Ababii

 

Bianca Alexandra Riciu