Călător pe mapamond

Eveniment SGR Prahova-Breaza

Pe 26 martie 2021, s-a desfășurat în sala de festivități a Primăriei Breaza, activitatea înscrisă în Calendarul activităților metodico-științifice ale CCD Prahova și în cel al Filialei Prahova a Societății de Geografie din România, intitulată ”Călător pe mapamond”. Invitatul de onoare a fost domnul prof.univ.dr. Silviu Neguț, care, mai bine de 2 ore, i-a purtat pe cei prezenți în sală, dar și pe cei care au participat online (cca 50 de profesori de geografie), pe urmele expediției ”Rapapatatierra”, organizată în anul 2011. Cu talentul său narativ arhicunoscut, domnul profesor a împărtășit celor prezenți această experiență de neuitat, care i-a dus pașii până la ”capătul lumii”, pe un traseu de peste 41000 km, prin Peru, Insula Paștelui, Țara de Foc și Patagonia. Am aflat lucruri inedite, pe care doar un ochi avizat le poate observa în teren, am văzut imagini originale și spectaculoase, pe care doar un atent observator le poate surprinde. Și pentru acest ”regal geografic” îi mulțumim cu respect, domnului profesor!
Dintre participanți, am dori să remarcăm prezența d-nei lect.univ.dr. Serafima Roșcovan, de la Institutul de Științe ale Educației din Republica Moldova, a d-nei prof. Daniela Cazacu, director CCD Prahova și a d-lui conf.univ.dr. Marius Neacșu, de la ASE București.
Mulțumiri d-nei prof. Roxana Țonoiu, de la Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza, pentru implicarea în organizarea acestui eveniment.

Prof.dr. Mineliea Gheorghe