Veliko Tarnovo-Varna-Nisipurile de Aur (Golden Sands) - aplicatie practica cu profesorii de geografie

romff

Societatea de Geografie din România

Filiala PRAHOVA

si

ASOCIAtIA

"MANAGERI FĂRĂ FRONTIERE”

 

 

 

 

ZIUA I  VINERI 27  APRILIE 2012

Plecare din Ploiesti (CCD), ora 9,00, pe traseul Ruse-Veliko Tarnovo-Shumen-Varna-Nisipurile de Aur. Se vizitează la Basarabov Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail săpată în stâncă. Vizitarea fostei capitale a Bulgariei, Veliko Tarnovo, (65000 loc.la care se mai adaugă 12000 de studenti de la Universitatea Sf. Cyril si Methodius – a doua ca mărime din tară si de la Universitatea Militară Vasil Levski), orasul cu cel mai glorios trecut istoric este o combinatie reusită între Monte Carlo (cu case foarte elegante, asezate pe versantii Muntilor Stara Planina), satele din Alpi si spiritul balcanic.  Vizitarea Complexului Tsarevets (cetatea veche, catedrala), orasul vechi sit al Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO, vestita Samovodska Charshia, o stradă cu mestesugari a cărei traditie datează din sec. al XIX-lea, Muzeul Adunării Constituantesi a Renaşterii Bulgariei sunt numai câteva dintre principalele obiective ale orasului. Seara în jurul orei 21.30 se asistă la un frumos spectacol de sunet si lumini organizat la Cetatea Tsarevets. În jurul orelor 22.30 plecarea spre litoralul bulgăresc prin Stara Planina, Shumen, Varna. Sosire în statiunea Nisipurile de Aur (Golden Sands)si cazare Hotel  ROYAL 4 ****, în regim all inclusive.  .

 

ZIUA II  SÂMBĂTĂ 28 APRILIE 2012

 

Mic dejun. Program liber. Dejun Hotel Royal. După servirea dejunului excursie optională la Balcik (unde Regina Maria, profund impresionată de frumusetea naturală a acestui loc, a construit aici un palat cu o grădină botanică, o capelă şi un complex de vile pentru aristocratii români; oraşul a devenit în acele timpuri o statiune de lux),Capul Kaliakrasi Ferma de scoici, unde se poate servi la preturi acceptabile o mare varietate de scoici si fructe de mare. Seara întoarcere la Hotel Royal, cina si cazare.

 

ZIUA III  DUMINICĂ 29 APRILIE 2012

 

Mic dejun. Program liber dimineata. Dejun Hotel Royal. După amiaza, optional excursie la Sozopol. Aici se găsesc peste 45 monumente de arhitectură si 2 biserici din epoca Renasterii, mărturie a credintei crestine si alte obiective turistice (Zidul sudicTurnul CetătiiMuzeul de Arheologie);  tot aici se află si una dintre cele mai frumoase plaje din zona litorală a Bulgariei - Plaja Harmani, lângă care se află urmele arheologice ale unei necropole antice. În imediata apropiere se afla Insula Sf. Ivan (cea mai mare insulă din apele teritoriale ale Bulgariei), unde a functionat Mănăstirea ortodoxă Sf. Ioan Botezătorul. Timp la dispozitie pentru plajă.Se tranzitează Burgas si Varna, unde un interes deosebit îl prezintă Muzeul Renaşterii Nationale, Muzeul Etnografic şi Muzeul de Istorie al oraşului,  Galeria de Artă,  Muzeul Marinei şi Acvariul, Muzeul de Istorie Naturală, Grădina Zoologică şi Delfinariul, Grădinile Acvatice, Catedrala Maicii Domnului ce datează din secolul al XVII-lea şi Terma romană din secolul al II-lea, dar si Pădurea de Piatră (la 11 km de Varna). Seara intoarcere la Hotel Royal, cina si cazare.

 

ZIUA IV  LUNI 30 APRILIE  2012

 

Mic dejun. Timp liber pentru plajă. Dejun Hotel Royal.  Program liber plajă. Cina Hotel Royal. Seara plecare spre tară pe acelasi traseu ca la venire.

490 RON

Excursia trebuie achitată integral cu cel putin 21 zile înaintea plecării
Servicii incluse:

- 3 nopti cazare hotel 4**** în regim ALL INCLUSIVE, în statiunea Nisipurile de Aur;
- transport autocar 2** cu aer conditionat, sistem audio-video;
parcări si taxe stradale;
asistentă turistică.
Optionale:
- Excursie Balcik, Cap Kaliakra, Ferma de scoici 25 €.
- Excursie Sozopol 30 €.
- Cină festivă cu program 25 €.

 

Pentru achitarea în tară a excursiilor optionale
Se acordă o reducere de 20 %
Preturile au fost calculate la un curs de schimb 
de 4,3 ron/ €, 
pentru un număr de 40 persoane

Acte necesare:
Carte de identitate sau pasaport

Asigurarea medicală este obligatorie.
Locurile din autocar se ocupă în ordinea înscrierii.

Înscrieri & informatii: 

Tel. 0728 858 022
0723 269 958 

 

Harta statiunea Golden Sands (apasati pentru a mari)

 

harta statiunea golden sands

 

POZE HOTEL ROYAL NISIPURILE DE AUR

 

Citeşte mai mult...

 

"Ardeal 2011" - aplicatie practica cu profesorii de geografie

Ardeal 2011 ceramica corundSGR  Prahova pastreaza traditia si organizeaza aplicatia de toamna "Ardeal 2011"
Perioada: 14 - 16 0ct 2011 (vineri, sambata, duminica)
Traseu: Ploiesti - Brasov - Sighisoara - Tg. Mures - Sovata - Reghin - Gurghiu - Toplita - Miercurea Ciuc - Brasov - Poiesti
Obiective: Sighisoara, Odorheiu Secuiesc, Tg Mures, Sovata, Corund, Praid, Reghin, Gurghiu, Toplita, Ditrau, Miercurea Ciuc etc.
Nr. persoane: 20 - 40
Transport pret estimativ: circa 120 - 130 lei
Cazare pret estimativ: circa 25 lei x 2 nopti = 50 lei (la Tg Mures si Gurghiu)
Persoane de contact: Serban Vali 0748 83 96 29, walliserban@yahoo.com
Stan Roxana 0726 27 78 17
Inscrieri: de preferinta pana la data de 4 oct 2011
 

KRAKOW «Capitală culturală a Europei» - aplicatie practica 5-9 septembrie 2011

Societatea de Geografie din România - Filiala Judeţului Prahova organizează:

APLICAŢIE PRACTICĂ CU PROFESORII DE GEOGRAFIE ŞI ISTORIE


krakow capitala culturala a europei - aplicatie practica 5-9 septembrie 2011

Ziua 1 -2 PLOIEŞTI-SIBIU-ARAD-BUDAPESTA-BANSKA BYSTRICA-KRAKOW (1150 km)


Plecarea din Ploieşti, ora 20.00. Se circulă noaptea, a doua zi se ajunge la Budapesta, Cotul Dunării – Visegrad. Se continuă drumul prin Slovacia, unde se traversează Munţii Tatra, Valea Hron (cu sate cu etnografie şi folclor, arhitectură populară conservată, numeroase castele gotice şi fortificaţii medievale) oraşele Zvolen şi Banska Bystrica şi se ajunge după amiază la Krakow (a zecea destinaţie turistică urbana din Europa după numărul de vizitatori). Tur panoramic al oraşului cu autocarul şi vizitarea celei mai mari piete medievale din Europa. Cazare Krakow, W.M Hotel System *** .

 

Imagini din Krakow – «Capitală culturală a Europei» în anul 2000

 

Citeşte mai mult...

 

CONFERINŢA ANUALĂ A SOCIETĂŢII DE GEOGRAFIE DIN ROMÂNIA – Baia Mare, 3-5 iunie 2011, România

Programul Conferintei SGR de la Baia-Mare, harta aplicatiilor practice, taxele de participare, talonul de inscriere precum si alte informatii pot fi descarcate de aici!

Continua pina la 31 mai 2011 inscrierile la Conferinta Nationala Anuala a Societatii de Geografie din Romania – Baia Mare, 3-5 iunie 2011

Pina la data prezentei Circulare 2 s-au inscris deja aproximativ 70 de participanti.
Reamintim ca organizatorii au obtinut semnificative reduceri la preturile de cazare iar taxa de participare s-a redus la 55 lei,pentru colegii care nu doresc sa publice comunicarea sau pentru cei care participa fara comunicare.
Astfel o participare "full option" nu va depasi 195 lei dar minimul poate fi de 55 lei,inclusiv cina festiva! Desigur in aceste preturi nu sunt incluse transportul la / de la Baia Mare si cazarea.
In cazuri speciale,se accepta si plata pe loc!
Precizam ca numarul participantilor la aplicatia din Ucraina este limitat la 90 de persoane iar completarea locurilor se face in ordinea inscrierilor.Talonul de inscriere si informatiile completate la zi se afla pe www.geo-sgr.ro.


conferinta SGR baia-mare

 

Pastele in Cipru - Insula Afroditei - Limassol si Paphos

Paste in Cipru Excursie SGR Perioada 21 - 28 aprilie 2011

 SEJUR 7 nopţi – avion:  335€ / persoană – hotel 3***

                                  395€ / persoană – hotel 4****

Servicii incluse:

- transport avion Bucuresti – Larnaca – Bucuresti, compania Blue Air;
- taxe aeroport;
- transfer aeroport – hotel – aeroport;
- taxa de bagaj de cala;
- cazare 7 nopti – hoteluri de 3* sau 4* (conform optiunii Dvs.);
- demipensiune (apa si vinul incluse);
- 2 excursii de jumatate de zi fiecare, cu ghid vorbitor de limba romana;
- asistenta in limba romana.

Sevicii neincluse:

- asigurare medicala;
- Gala Dinner (masa festiva de Pasti – tarif informativ 100 euro/persoana) – de Paste se va servi pranzul in loc de cina, iar masa festiva se va achita separat.

Citeşte mai mult...