COMUNICAT SEDINTA BIROULUI EXECUTIV AL SGR - 2 februarie 2013

Catre,
Membrii Societatii de Geografie din Romania - SGR

Comunicatul atasat cuprinde hotarari importante pentru geografi decise in sedinta Biroului Executiv SGR din 02.02.2013.
Va rugam sa le aduceti si la cunostinta colegilor care nu sunt cuprinsi (inca) in baza electronica de date a societatii.

Cu deplina colegialitate,

Presedinte,
Mihai Ielenicz

Secretar general,
Costin Diaconescu

 

CONFERINȚA ANUALĂ A SOCIETĂȚII DE GEOGRAFIE DIN ROMÂNIA - Timișoara, 24 - 26 mai 2013

 

centrul timisoareSocietatea de Geografie din Romania, Filiala Judetului Timis, in colaborare cu Universitatea de Vest din Timisoara, va invita sa participati la conferinta anuala a societatii ce va avea loc in perioada 24 - 26 mai 2013 la Timisoara.

Pentru inscriere, cu sau fara lucrare, completati urmatorul formular.

Noul termen limita de inscriere, de trimitere a lucrarilor si de achitare a sumelor necesare serviciilor de suport ale conferintei este 31 martie 2013.

Tema conferintei: GEOGRAFIA – ȘTIINȚĂ A ÎNTREGULUI TERITORIAL

Detalii gasiti in invitatia de participare la conferinta.

Evolutia inscrierilor poate fi urmarita pe site-ul SGR Timis.

Pentru comitetul de organizare:
Conf. univ. dr. Constantin Vertsgr universitate vest

timisoara turistica

 

 

CONFERINŢA ANUALĂ A SOCIETĂŢII DE GEOGRAFIE DIN ROMÂNIA – Reşiţa, 31 mai-3 iunie 2012

resitaProgramul Conferintei SGR de la Reşiţa, harta aplicatiilor practice, taxele de participare, talonul de inscriere precum si alte informatii pot fi descarcate de aici!

Cu prilejul intilnirii de la Resita se va discuta cu participantii si despre organizarea Congresului SGR de dare de seama si alegeri, probabil in 6-7 iunie 2013, la Bucuresti.

 

Veliko Tarnovo-Varna-Nisipurile de Aur (Golden Sands) - aplicatie practica cu profesorii de geografie

romff

Societatea de Geografie din România

Filiala PRAHOVA

si

ASOCIAtIA

"MANAGERI FĂRĂ FRONTIERE”

 

 

 

 

ZIUA I  VINERI 27  APRILIE 2012

Plecare din Ploiesti (CCD), ora 9,00, pe traseul Ruse-Veliko Tarnovo-Shumen-Varna-Nisipurile de Aur. Se vizitează la Basarabov Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail săpată în stâncă. Vizitarea fostei capitale a Bulgariei, Veliko Tarnovo, (65000 loc.la care se mai adaugă 12000 de studenti de la Universitatea Sf. Cyril si Methodius – a doua ca mărime din tară si de la Universitatea Militară Vasil Levski), orasul cu cel mai glorios trecut istoric este o combinatie reusită între Monte Carlo (cu case foarte elegante, asezate pe versantii Muntilor Stara Planina), satele din Alpi si spiritul balcanic.  Vizitarea Complexului Tsarevets (cetatea veche, catedrala), orasul vechi sit al Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO, vestita Samovodska Charshia, o stradă cu mestesugari a cărei traditie datează din sec. al XIX-lea, Muzeul Adunării Constituantesi a Renaşterii Bulgariei sunt numai câteva dintre principalele obiective ale orasului. Seara în jurul orei 21.30 se asistă la un frumos spectacol de sunet si lumini organizat la Cetatea Tsarevets. În jurul orelor 22.30 plecarea spre litoralul bulgăresc prin Stara Planina, Shumen, Varna. Sosire în statiunea Nisipurile de Aur (Golden Sands)si cazare Hotel  ROYAL 4 ****, în regim all inclusive.  .

 

ZIUA II  SÂMBĂTĂ 28 APRILIE 2012

 

Mic dejun. Program liber. Dejun Hotel Royal. După servirea dejunului excursie optională la Balcik (unde Regina Maria, profund impresionată de frumusetea naturală a acestui loc, a construit aici un palat cu o grădină botanică, o capelă şi un complex de vile pentru aristocratii români; oraşul a devenit în acele timpuri o statiune de lux),Capul Kaliakrasi Ferma de scoici, unde se poate servi la preturi acceptabile o mare varietate de scoici si fructe de mare. Seara întoarcere la Hotel Royal, cina si cazare.

 

ZIUA III  DUMINICĂ 29 APRILIE 2012

 

Mic dejun. Program liber dimineata. Dejun Hotel Royal. După amiaza, optional excursie la Sozopol. Aici se găsesc peste 45 monumente de arhitectură si 2 biserici din epoca Renasterii, mărturie a credintei crestine si alte obiective turistice (Zidul sudicTurnul CetătiiMuzeul de Arheologie);  tot aici se află si una dintre cele mai frumoase plaje din zona litorală a Bulgariei - Plaja Harmani, lângă care se află urmele arheologice ale unei necropole antice. În imediata apropiere se afla Insula Sf. Ivan (cea mai mare insulă din apele teritoriale ale Bulgariei), unde a functionat Mănăstirea ortodoxă Sf. Ioan Botezătorul. Timp la dispozitie pentru plajă.Se tranzitează Burgas si Varna, unde un interes deosebit îl prezintă Muzeul Renaşterii Nationale, Muzeul Etnografic şi Muzeul de Istorie al oraşului,  Galeria de Artă,  Muzeul Marinei şi Acvariul, Muzeul de Istorie Naturală, Grădina Zoologică şi Delfinariul, Grădinile Acvatice, Catedrala Maicii Domnului ce datează din secolul al XVII-lea şi Terma romană din secolul al II-lea, dar si Pădurea de Piatră (la 11 km de Varna). Seara intoarcere la Hotel Royal, cina si cazare.

 

ZIUA IV  LUNI 30 APRILIE  2012

 

Mic dejun. Timp liber pentru plajă. Dejun Hotel Royal.  Program liber plajă. Cina Hotel Royal. Seara plecare spre tară pe acelasi traseu ca la venire.

490 RON

Excursia trebuie achitată integral cu cel putin 21 zile înaintea plecării
Servicii incluse:

- 3 nopti cazare hotel 4**** în regim ALL INCLUSIVE, în statiunea Nisipurile de Aur;
- transport autocar 2** cu aer conditionat, sistem audio-video;
parcări si taxe stradale;
asistentă turistică.
Optionale:
- Excursie Balcik, Cap Kaliakra, Ferma de scoici 25 €.
- Excursie Sozopol 30 €.
- Cină festivă cu program 25 €.

 

Pentru achitarea în tară a excursiilor optionale
Se acordă o reducere de 20 %
Preturile au fost calculate la un curs de schimb 
de 4,3 ron/ €, 
pentru un număr de 40 persoane

Acte necesare:
Carte de identitate sau pasaport

Asigurarea medicală este obligatorie.
Locurile din autocar se ocupă în ordinea înscrierii.

Înscrieri & informatii: 

Tel. 0728 858 022
0723 269 958 

 

Harta statiunea Golden Sands (apasati pentru a mari)

 

harta statiunea golden sands

 

POZE HOTEL ROYAL NISIPURILE DE AUR

 

Citeşte mai mult...

 

"Ardeal 2011" - aplicatie practica cu profesorii de geografie

Ardeal 2011 ceramica corundSGR  Prahova pastreaza traditia si organizeaza aplicatia de toamna "Ardeal 2011"
Perioada: 14 - 16 0ct 2011 (vineri, sambata, duminica)
Traseu: Ploiesti - Brasov - Sighisoara - Tg. Mures - Sovata - Reghin - Gurghiu - Toplita - Miercurea Ciuc - Brasov - Poiesti
Obiective: Sighisoara, Odorheiu Secuiesc, Tg Mures, Sovata, Corund, Praid, Reghin, Gurghiu, Toplita, Ditrau, Miercurea Ciuc etc.
Nr. persoane: 20 - 40
Transport pret estimativ: circa 120 - 130 lei
Cazare pret estimativ: circa 25 lei x 2 nopti = 50 lei (la Tg Mures si Gurghiu)
Persoane de contact: Serban Vali 0748 83 96 29, walliserban@yahoo.com
Stan Roxana 0726 27 78 17
Inscrieri: de preferinta pana la data de 4 oct 2011