Adunarea Generală a SGR, Filiala judeţului Prahova se va desfasura vineri 6 octombrie 2017, ora 9,00

Adunarea Generala a Societatii de Geografie din Romania, Filiala județului Prahova, va avea loc la Sala Mare a Casei Corpului Didactic Prahova, vineri 6 octombrie 2017, ora 9.00.

Invitam membrii SGR – Filiala Prahova la adunarea generala cu urmatoarea ordine de zi:

1. Darea de seama pentru perioada 2013 - 2017

2. Alegerea noului Consiliu de Conducere al Filialei Prahova a SGR pentru perioada 2017 - 2021

3. Plan de activităţi pentru următoarea perioadă

4. Probleme diverse

Membrii SGR pot depune cotizatia pentru 2017 si in data de 06 octombrie 2017 cu prilejul Adunarii Generale a Filialei Prahova.

 

Presedinte: insp. Maxim Ion 0723 269 958

Vicepreședinte: lector dr. Adrian Nedelcu 0728 858 022

Secretar: prof. Vali Serban 0748 839 629

 

A încetat din viață Prof. univ. dr. MIHAI IELENICZ – Președintele Societății de Geografie din Romania

mihai ieleniczStimați colegi,

Vă anunțăm cu profundă durere încetarea din viață a Prof. univ. dr. Mihai Ielenicz (4 aprilie 1941 – 20 aprilie 2017), Președintele Societății de Geografie din România și membru al Comitetului Național de Geografie, continuatorul tradițiilor marilor înaintași și cel care a avut contribuții esențiale în organizarea și dezvoltarea Geografiei Românești. Toți cei care l-au iubit și l-au apreciat ca dascăl și ca om își vor putea lua rămas-bun de la Profesorul Mihai Ielenicz în ziua de sâmbătă 29 aprilie, la ora 12,00, la Capela Bisericii Precupeții Vechi (intersecția str. Mihai Eminescu cu str. Toamnei, sectorul 2), unde va fi oficiată și slujba de înmormântare. Înhumarea va avea loc la Cimitirul Capra din Șos. Pantelimon nr. 131-133, începând cu ora 13,30.

Dumnezeu să îl odihnească în Pace!

Biroul Executiv al Filialei Prahova a Societății de Geografie din România

 

Conferirea Ordinului MERITUL CULTURAL IN GRAD DE COMANDOR Societății de Geografie din România

Marți 15 noiembrie 2016 a avut loc la Palatul Cotroceni festivitatea de conferire a ordinului MERITUL CULTURAL ÎN GRAD DE COMANDOR Societății de Geografie din România.
Decernarea  distincției a fost efectuată de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii desfășurată în Sala Unirii.

Poza de grup cu membrii SGR si Klaus Iohannis

Delegația Societății de Geografie din România a fost alcătuită din prof. univ. dr. Mihai Ielenicz (președinte SGR), academician Dan Bălteanu (prim-vicepreședinte SGR), prof. dr. Steluța Dan (Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice), dr. Costin Diaconescu (secretar general SGR), prof. univ. dr. Corneliu Iațu (Universitatea Al. I. Cuza din Iași), prof. univ. dr. Eugen Rusu (Universitatea Al. I. Cuza din Iași), prof. univ. dr. Ioan-Aurel Irimuș (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca), prof. univ. dr. Sigismund Duma (Universitatea Ecologică „Traian“ din Deva), prof. univ. dr. doc. Petre Gâștescu, șef lucrări dr. Cristian Nicolae Boțan (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca), prof. Cătălina Șerban (Inspectoratul Școlar al Municipiului București), dr. Monica Dumitrașcu (Institutul de Geografie al Academiei Române), dr. Ionuț Popa (secretar executiv SGR), prof. dr. Marcel Porof (președinte filiala Suceava), prof. Magdalena Grigoraș (vicepreședinte filiala Suceava), prof. dr. Nicolae Damian (președinte filiala Vrancea). Județul Prahova a fost reprezentat la această festivitate de șef lucrări dr. Adrian Nedelcu (Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești), vicepreședinte al filialei Prahova.

Citeşte mai mult...

 

MAROC – TĂRÂMUL NATURII DIVERSE ȘI A CULTURII BERBERE, 21–30 AUGUST 2017, aplicație practică pentru membrii și simpatizanții Societății de Geografie din România

O țară unde omul se îngemânează cu natura, un tărâm misterios în vibrante culori, înțesat cu o diversitate atât culturală, cât și naturală, care așteaptă să fie descoperite.

Maroc este un amestec spectaculos, de cultură, limbă și tradiție, iar fastul oriental, strălucirea arhitecturală și contrastele fascinante din vechile și noile forme de concentrare urbană marocane vă captivează irezistibil. Mai mult, Munții Atlas, Deșertul Sahara, coastele Oceanului Atlantic, dar și ale Mării Mediterane, la o primă vedere, vin cu peisaje impresionante dintre cele mai diverse, împărțite armonios între vârfuri înalte, văi adânci, platouri întinse, dune de nisip și plaje superbe, unde stau, parcă ascunse, satele berbere fortificate, care vă vor oferi o imagine sugestivă, foarte bine conservată, a culturii berbere.

Citeşte mai mult...

 

GEOGRAFIE - DEZBATERE PUBLICA. PROPUNERI PLAN-CADRU CLASELE V - VIII, 19 IANUARIE 2016

Newsletter SGR nr.1/2016

Distinsi membri ai Societatii de Geografie din Romania,

Va uram mai intai LA MULTI ANI, la inceput de an 2016!

Va reamintim un subiect foarte important pentru viitorul geografiei romanesti: se afla in dezbatere publica planul-cadru pentru gimnaziu!

Intrati pe www.edu.ro, cititi cele 3 variante propuse de Minister (sunt doar 3 pagini A3) si votati varianta “3”, unde avem alocate saptamanal cate 2 ore la clasele V si VIII si cate 1 ora la clasele VI si VII. Este raul cel mai mic ! In celelalte doua variante avem si mai putin! (cu o ora saptamanal). Desigur, puteti posta si orice comentariu personal in legatura cu planurile- cadru propuse.

Redirectionati acest mail catre toti geografii din Romania cu sugestia SGR de a se vota varianta “3” de plan cadru pentru gimnaziu.

Aplicatia permite si votul UNIVERSITARILOR, elevilor,al parintilor, al oricarui cetatean roman interesat de subiect. Din pacate nu se afiseaza instant rezultatele , asa ca nu putem sti “scorul”. Tocmai de aceea insistam sa votati TOTI !

Va mai informam ca, pe aceasta tema, se vor reuni de urgenta birourile CNG si SGR in ziua marti 19 ianuarie 2016 ora 14.00 la sediul Institutului de Geografie din Bucuresti. Pot participa (cu statut de invitati) toti cei interesati de subiect, cu rugamintea sa confirme prezenta pina joi 14 ianuarie la ora 16 pe mail igar@geoinst.ro . Se va redacta si trimite catre MENCS un punct de vedere comun.

De asemenea, sunt asteptate comentariile Dumneavoastra, concomitent, atat pe adresa igar@geoinst.ro cat si pe adresele costin.diaconescu@cdpress.ro si stelutadan77@yahoo.com

DESCARCA MATERIALUL SUPORT

PhD Costin Diaconescu

Secretary General

Geographical Society of Romania (SGR)

mobile: (+4) 0722.55.99.01

e-mail: costin.diaconescu@cdpress.ro

www.geo-sgr.ro