OLIMPIADA INTERNATIONALĂ ȘTIINȚELE PĂMÂNTULUI - Santander, Spania, 22-29 septembrie 2014

Performanțe remarcabile ale elevilor români la a VIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale Științele Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), desfășurată la Royal Palace of La Magdalena din Santander (Spania), în perioada 22-29 septembrie 2014, unde au participat 81 de elevi din 21 de țări. Lotul reprezentativ al României, alcătuit din 4 elevi, a cumulat trei medalii de argint și una de bronz. Medaliile de argint au fost obținute de elevii Alexandru Zancă (clasa a XI-a - Colegiul Național „Mihai Viteazul“ din Ploiești, profesori îndrumători: Florina Miricel – biologie; Ion Lumezeanu – fizică; Maria Marin – chimie și dr. Gabriela Nedelcu – geografie), George Costin Dobrin (clasa a XI-a – Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța) și Adrian Gabriel Murariu (clasa a XII-a – Colegiul Național „Vasile Alecsandri“ din Galați). Diana Andreea Catana, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, a obținut medalia de bronz.

Citeşte mai mult...

 

ISRAEL ȘI EGIPT - LOCURI GEOGRAFICE, ISTORICE ȘI SPIRITUALE - 6-13 IULIE 2015 aplicație practică pentru membrii Societății de Geografie din România

Pentru detaliile programului pe zile al aplicatiei, accesati: PROGRAM APLICATIE ISRAEL&EGIPT 6-13 IULIE 2015.pdf

Există atât de multe motive pentru care oamenii sunt atrași de Israel. Unii sunt vrăjiți de clima însorită. Alții, de marea varietate a locurilor și a lucrurilor ce merită văzute – geografie, istorie, arheologie, religie sau pur și simplu frumusețe. Alții, în schimb, sunt impresionați de fascinantul contrast dintre antic și modern. Israelul este o țară ce îmbină o istorie bogată și impresionantă cu o infrastructură turistică, care satisface orice preferințe de vacanță: plaje sublime, orașe pline de viață, rezervații naturale, stațiuni balneare, locuri sfinte, colonii de artiști, piețe, mall-uri, concerte în parcuri.

Însă, pentru absolut toți, Israelul are ceva special, greu de exprimat în cuvinte, o altă dimensiune care face din fiecare vizită o experiență cu adevărat memorabilă. Veniți cu noi într-o scurtă călătorie prin această țară. Știm că veți fi încântați să descoperiți savoarea unei alte dimensiuni – Israelul.

egipt - unde incepe totul

Egiptul este un amestec unic de tradiție fascinantă și abordări moderne de vacanță, care îi conferă un loc aparte în lumea turismului. Egiptul este un tărâm al varietății și al alegerilor nesfârșite, iar atracțiile specifice pe care le oferă Marea Roșie, Sinaiul, Valea Nilului și regiunile deșertice te fac să te simți ca și cum ai fi în țări diferite, însă cea ce le unește este aceeași ospitalitate și standardele ridicate. Nu este nici o surpriză că Marea Roșie și Regiunea Sinai reprezintă unele dintre cele mai populare și înfloritoare destinații turistice din lume. Mulți vă vor spune că Egiptul este o gură de aer proaspăt. El vă oferă garantat strălucirea soarelui, un bun venit călduros și nenumărate moduri în care să vă bucurați de viață.

 

Poate că sunteți pe punctul de a pleca în prima vacanță într-una dintre cele mai spectaculoase destinații ale lumii – Egiptul. O vizită în Egipt nu este niciodată ultima.

Citeşte mai mult...

 

Olimpiada Internațională de Geografie iGeo 2014 de la Krakow, Polonia, 11-19 august 2014

În perioada 11-19 august 2014 s-a desfășurat a XI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie la Krakow (Polonia) unde au participat 36 de țări de pe toate continentele. Lotul României a fost reprezentat de 4 eleve (Albulescu Andra Cosmina, Manea Cosmina-Andreea, Amironesei Aura-Elena, Rădulescu Anca-Maria) și doi profesori coordonatori (Cristina Pârvu și Cornelia Fiscutean). Echipa României s-a clasat pe primul loc în Europa și pe locul III mondial, după Singapore și Australia. Felicitări elevilor, profesorilor și părinților! din partea SGR-Filiala Prahova.

Citeşte mai mult...

 

CONVERSIE PROFESIONALĂ A CADRELOR DIDACTICE PENTRU SPECIALIZAREA GEOGRAFIE

Universitatea din București, Facultatea de Geografie organizează un program postuniversitar de conversie profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar pentru specializarea GEOGRAFIE cu o durată de 4 semestre, începând cu 1 octombrie 2014. Documentele necesare pentru înscriere și alte informații se pot obține la adresa:

http://www.geo.unibuc.ro/cpg_2014.html 

 

GEOGRAFIA DRUMURILOR TEMATICE: DRUMUL VINULUI ÎN PODGORIA DEALU MARE – Aplicație practică cu profesorii de geografie organizată de Societatea de Geografie din România - Filiala PRAHOVA

Vineri 23 mai 2014
Informaţii generale
Traseul:
Ploiești (plecare ora 7,30 - CCD Prahova) – Valea Călugărească – Urlați – Jercălăi – Vărbila – Ceptura – Vadu Săpat – Gura Vadului – Tohani – Mizil – Năeni – Fințești – Mizil – Ploiești (sosire ora 20,00 - CCD Prahova).
Preţ: 150 lei
Preţul include:
- transport cu microbuz modern, clasificat minim 2**;
- degustare de vinuri premium la trei crame: Conacul Urlățeanu (Halewood România) Urlați; Crama Budureasca Gura Vadului (PH), Crama LacertA Fințești (BZ).

Citeşte mai mult...