Aplicatie practica cu profesorii de geografie organizata de Societatea de Geografie din Romania - Filiala PRAHOVA
Perioada: 20-22 septembrie 2013
Informaţii generale
Preţ: 250 lei
Preţul include:
- transport cu microbuz modern, clasificat minim 2**;
- 2 cazări cu mic dejun şi cină în pensiuni de 3***.
Preţul nu include:
- taxa de intrare la obiectiveleturistice;
- cheltuieli personale.
Important:
Traseul poate suferi modificări parţiale, în funcţie de condiţiile meteo, de trafic şi situaţiile neprevăzute.
Atenţie:
- repartiţia locurilor din microbuz se face în ordinea înscrierii la aplicaţia practică;
- repartiţia camerelor, făcută de recepţia unităţilor de cazare, se ştie numai la faţa locului;
- organizatorii potmodifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.
Notă:
- data limită de rezervare a locului este 11 septembrie 2013;
- excursia trebuie achitată integral cu cel puţin 6 zile înaintea plecării (13 septembrie 2013);
- pentru a nu afecta taxele de intrare cu reducere aplicate grupului, fiecare participant va accepta itinerariul de faţă, implicit cu vizitarea obiectivelor turistice trecute în program.
Informaţii suplimentare
Taxe de intrare:
- Peştera Valea Cetăţii Râşnov: 12 lei*;
- Cetatea Râşnov: 10 lei*;
- Cetatea Făgăraşului: 10 lei*;
- Muzeul de Icoane pe Sticlă „Preot Zosim Oancea": 5 lei*;
- Muzeul Pastoral Morariu din Jina: 5 lei*;
- Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti: 7 lei*.
* Taxe de intrare aplicate grupului de vizitatori.
Programul aplicaţiei
ZIUA I- 20 septembrie 2013
Plecare din Ploieşti (din faţa C.C.D. Prahova), ora 08:00, pe traseul Ploieşti-Câmpina-Pârâul Rece-Râşnov-Ghimbav-Codlea-Şinca Veche-Făgăraş-Sâmbăta de Sus-Arpaşu de Sus-Cârţişoara-Sibiu. Prima oprire va fi în aria oraşului Râşnov, unde se vor vizita Peştera Valea Cetăţii Râşnov şi Cetatea Râşnov.După acest popasvom continua drumulpână la Şinca Veche, unde în apropiere se va vizita Mănăstirea din Grotă.Din această zonă ne vom îndrepta către oraşul Făgăraş pentru a vizita Cetatea Făgăraşului. Traseul continuă spre Sâmbăta de Sus cu vizitareaMănăstirii Brâncoveanu.Următorul popas va fi la Cârţa pentru vizitarea Bisericii Cisterciene.De aici ne îndreptămspreoraşul Sibiu, în care vom face un tur pietonal încentrul istoric (Piaţa Mare, Piaţa Mică şi Piaţa Huet).Din Sibiu vom continua traseul spre locul de cazare aflat în oraşul Sălişte.
ZIUA a II-a- 21 septembrie 2013
Program liber dimineața. După servirea micului dejun se va vizita centrul oraşului Sălişte, iar după carese va face un drum scurt până la Sibiel pentru a vizita Muzeul de Icoane pe Sticlă „Preot Zosim Oancea" (unic în Europa).Se va reveni la Sălişteşi se va pleca pe traseul Tilişca-Poiana Sibiului-Jina-Obârşia Lotrului-Rânca-Novaci (traseu ce include Transalpina). Prima oprire va fi în comuna Jina pentru a intra la Muzeul Pastoral Morariu(unic în România). După vizitare vom continua traseul pe Transalpina. Se va face un popas înstaţiunea Rânca, după care se va coborî pe şosea până în oraşul Novaci(cazare pensiune).
ZIUA a III-a- 22 septembrie 2013
Program liber dimineața. După servirea micului dejun se va pleaca din Novaci (din parcarea unităţii de cazare), ora 07:00, pe un traseu de întoarcere spre casă: Novaci-Râmnicu Vâlcea-Piteşti-Târgovişte-Ploieşti.Primul popas turistic din traseu va fi la Polovragi pentru a vizita Peştera Polovragi. De aici se continuă deplasarea spre Horezu pentru a vizita Mănăstirea Hurez din apropiere.Un alt obiectiv din traseu va fi Muzeul Trovanţilor din Costeşti. Apoi ne vom continua drumul şi vom opri la Goleşti pentru a intra la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii. După vizitare vom continua traseul spre Ploieşti, unde vom ajunge spre seară, în funcţie de trafic şi starea calitativă a şoselei.
Date contact pentru aplicatie:
Prof. Viorel Marin
tel. 0729 129 691
Prof. Ion Maxim
tel. 0723 269 958