GEOGRAFIA DRUMURILOR TEMATICE: DRUMUL VINULUI ÎN PODGORIA DEALU MARE – Aplicație practică cu profesorii de geografie organizată de Societatea de Geografie din România - Filiala PRAHOVA

Vineri 23 mai 2014
Informaţii generale
Traseul:
Ploiești (plecare ora 7,30 - CCD Prahova) – Valea Călugărească – Urlați – Jercălăi – Vărbila – Ceptura – Vadu Săpat – Gura Vadului – Tohani – Mizil – Năeni – Fințești – Mizil – Ploiești (sosire ora 20,00 - CCD Prahova).
Preţ: 150 lei
Preţul include:
- transport cu microbuz modern, clasificat minim 2**;
- degustare de vinuri premium la trei crame: Conacul Urlățeanu (Halewood România) Urlați; Crama Budureasca Gura Vadului (PH), Crama LacertA Fințești (BZ).

Citeşte mai mult...

 

SIMPOZION INTERJUDEŢEAN - ,,GEOGRAFIA ÎNTRE CERCETAREA ŞTIINŢIFICĂ ŞI PRACTICA DIDACTICĂ’’ Ediţia a II-a

25 APRILIE 2014
 
INVITAT SPECIAL – PROF.UNIV. DR. IELENICZ MIHAI,  PREŞEDINTE S.G.R.
 
Simpozionul va cuprinde comunicări ştiinţifice din domeniile: geografie fizică, geografie umană, geografia mediului si didactica geografiei.   
Înscrierea participanţilor, achitarea taxei, depunerea abstractelor si a lucrărilor de maxim 5-6 pagini (TNR 12, la un rând), trebuie să se realizeze până pedata de 15 APRILIE 2014. Rugămintea organizatorilor este să nu se depăşească termenul limită. Fiecare participant va primi confirmarea înscrierii la simpozion. Puteti participa şi on-line.

Citeşte mai mult...

 

IORDANIA EXPLORER – 14-21 IUNIE 2014 aplicatie practica pentru membrii si simpatizantii Societatii de Geografie din Romania

IORDANIA, pentru cei mai mulți, începe și se termină cu Petra, minunatul oraș antic nabatean. Petra rămâne fără îndoială, una dintre minunile Orientului Mijlociu, aflându-se într-o continuă luptă cu Machu Picchu și Angkor Wat, pentru titlul de cel mai dramatic oraș pierdut din lume.

Cu peisaje naturale remarcabile, Iordania reprezintă o punte între deșert și mare, între est și vest, un tărâm al frumuseții fascinante unde vizitatorii se pot bucura deopotrivă de aventură cât și de facilitățile Spa unice din stațiunile de la Marea Roșie (Aqaba) și Marea Moartă (- 427 m).
Iordania ofera însă călătorilor, indiferent de gusturi, posibilități, standarde și preferințe, mai mult decât atât: Ruine romane, conservate excepțional, Castelele de apărare construite de către cruciați, deschiderea la Marea Moartă și Marea Roșie, peisajele impresionante din Deșertul Wadi Rum și inestimabila moștenire religioasă generată de locuri, precum cel de unde Moise a zărit Țara Făgăduinței, locul în care Iisus a fost botezat și fortăreața unde Herod (Irod) a ordonat decapitarea lui Ioan Botezătorul.

 Toate acestea împreună cu ospitalitatea localnicilor, zestrea culturală, infrastructura foarte bună și prețurile mici sunt atuurile principale ale acestei destinații turistice.

Principalele atractii ale circuitului IORDANIA EXPLORER

Amman - Explorează unul dintre cele mai dinamice și vibrante orașe din Orientul Mijlociu;
Kerak & Shoubak - Vizitează două dintre cele mai reprezentative castele construite de cruciați;
Petra - Explorează cetatea nabateană pierdută;
Deșertul Wadi Rum - Bucură-te preț de 2 ore de liniștea și calmul oferit de deșert și de peisajele acestuia;
Rezervatia Naturala Dana - Explorează la marginea grandiosului Wadi Dana o subdiviziune a Marelui Rift African;
Muntele Nebo - Întoarce-te în timp, în vremea lui Moise și trăiește sentimente unice;
Madaba - Admiră mozaicul din secolul VI e.n. ce reprezintă vechea hartă a Ierusalimului;
Marea Moarta - Explorează cel mai mare și mai adânc lac hipersalin, situat la cea mai scăzută altitudine a uscatului;
Aqaba - Descoperă farmecul celei mai populare destinații turistice pentru turismul de litoral din Iordania;
Marea Rosie - Explorează un impresionant mediu subacvatic, cu ape transparente, peste 1000 specii de pești tropicali și 230 specii de corali - cea mai nordică locație a acestora în cadrul Oceanului Indian.
Preturile/persoana – loc in camera dubla cu demipensiune (mic dejun+cina):

- Hotel de 3***: 775 EUR
* Supliment single 135 EUR
- Hotel de  4****: 845 EUR
* Supliment single 190 EUR
Pretul include:

 • Cazare cu demipensiune la hotelul ales
 • Bilete avion cursa TAROM BUCUREȘTI-AMMAN-BUCUREȘTI
 • Meet & Assist la sosirea/plecarea din Iordania
 • Viza turistica 25 euro
 • Transferurile și excursiile cu Bus Turistic cu aer condiționat (A/C)
 • Ghid vorbitor de limba română
 • Cazările la hoteluri sunt după cum urmează (DOUBLE / TWIN ROOM):

- 2 nopți în Amman
- 2 nopți în Petra
- 1 noapte în Wadi Rum
- 2 nopti în Aqaba

 • Taxele de intrare la obiective turistice menționate, inclusiv bilete la Petra;
 • 2 ore Jeep Safari 4X4 în Wadi Rum;
 • Prețul este valabil pentru un grup de minim 25 pax.
 • Pentru alte detalii privind programul pe zile al aplicatiei, accesati: SGR PROGRAM CIRCUIT IORDANIA EXPLORER 14-21 IUNIE 2014
 

Congresul Societății de Geografie din România, Brașov, 26 octombrie 2013

Conform Statutului Societății de Geografie, odată la patru ani se organizează Congresul pentru alegerea președintelui, a Biroului Executiv și a Consiliului de Conducere. Cum de la Congresul de reorganizare de la Brașov, din noiembrie 2009, s-au scurs cei patru ani statutari, în acest an, la 26 octombrie, s-a desfășurat, tot la Brașov, în sala de festivități a Colegiului Național „Andrei Șaguna”, o nouă reuniune națională. Pe ordinea de zi, în afară de alegerile structurilor de conducere, au mai figurat dezbaterea și aprobarea raportului de activitate și a raportului financiar, precum și modificări ale Statutului.


În deschiderea lucrărilor Congresului, președintele în exercițiu al Societății de Geografie din România, prof. univ. dr. Mihai Ielenicz, a prezentat adunării generale un raport al activității societății pe perioada madatului său. În unanimitate, adunarea generală a hotărât, în urma dezbaterii raportului de activitate și a raportului financiar pentru perioada 2009-2013 descărcarea gestiunii fostei conduceri și s-a trecut la aprobarea modificărilor aduse Statutului. De asemenea, noul Statut a fost aprobat în unianimitate, principala îmbunătățire adusă fiind o organigramă a Biroului Executiv al Societății mai flexibilă și mai operativă, corijându-se în acest fel deficiențele de comunicare din mandatul anterior.


Cea mai mare parte a ședinței a fost dedicată alegerii noilor structuri de conducere a Societății de Geografie. Ca președinte, a fost reales prof. univ. dr. Mihai Ielenicz; prim-vicepreședinte a fost ales academician Dan Bălteanu, directorul Institutului de Geografie al Academiei Române, președintele Comitetului Național de Geografie, iar secretar general a fost reales dr. Costin Diaconescu. Noua organigramă a Biroului Executiv al Societății de Geografie din România cuprinde, alături de președinte și prim-vicepreședinte, 13 posturi de vicepreședinți, postul de secretar general, pe cel de secretar general adjunct, 9 posturi de secretari și un trezorier. Responsabilitățile și sarcinile fiecăruia dintre membrii Biroului Executiv, alături de lista completă a celor care ocupă posturile adoptate prin noua organigramă, pot fi consultate pe site-ul oficial al Societății de Geografie, http://nl.cdpress-mail.eu/clk/60680/22959471/1286784/f693c060aa27c5eac344db06b6714452.

Citeşte mai mult...

 

Adunarea Generală a SGR - Filiala judeţului Prahova din 27 septembrie 2013

Societatea de Geografie din Romania

Filiala judetului Prahova

Comunicat 27.09.2013

Vineri, 27 septembrie 2013, la Casa Corpului Didactic Prahova, s-a desfaşurat Adunarea Generală a Societăţii de Geografie din România - Filiala judeţului Prahova.

Citeşte mai mult...