MOLDOVA 2013 - aplicatie practica cu profesorii de geografie

Perioada: 18 – 20 octombrie 2013 (vineri, sambata, duminica)

Traseul aplicatiei: Ploiesti – Campina – Brasov – Baile Tusnad (popas) – Miercurea Ciuc – Gheorgheni – Bicaz – Piatra Neamț (cazare) – Targu Neamt – Suceava – Botosani – Targu Frumos – Iasi (cazare) – Vaslui – Barlad – Tecui – Buzau – Ploiesti.

Obiective: Lacul Rosu, Cheile Bicazului, Barajul de la Izvoru Muntelui, Piatra Neamt, Agapia, Targu Neamt, Suceava, Botosani, Famanzi, Harlau, Cotnari, Iasi, Vaslui, Marasesti.

Nr. persoane: 25 - 30

Transport pret estimativ: circa 150 lei

Cazare pret estimativ: 150 lei (Piatra Neamt si Iasi)

Persoane de contact:

Serban Vali 0748 83 96 29, walliserban@yahoo.com

Stan Roxana 0726 27 78 17 

 

Adunarea Generală a SGR - Filiala Prahova 27 septembrie 2013 ora 10,00 Ploiesti - C.C.D. Prahova

Societatea de Geografie din Romania

Filiala judetului Prahova

Comunicat BEXF din 20 septembrie 2013

Biroul Executiv al Filialei (BEXF) convoaca Adunarea de dare de seama si alegeri care se va desfasura la Ploiesti, in ziua de 27 septembrie 2013, ora 10,00, in sala de festivitati a Casei Corpului Didactic Prahova, la care sunt invitati membrii Filialei Prahova a Societatii de Geografie din Romania si profesorii de geografie din judetul Prahova. Ordinea de zi a adunarii cuprinde:
- Raportul de activitate al Filialei Prahova a S.G.R. pentru perioada 29 octombrie 2009 - 27 septembrie 2013
- Raportul comisiei de cenzori pentru perioada 2009 - 2013
- Alegerea Consiliului de Conducere pentru perioada următorilor 4 ani (2013 - 2017)
- Desemnarea delegaţilor pentru Congresul Naţional al S.G.R. din 26 octombrie 2013.

Preşedinte:

prof. Maxim Ion - I.S.J. Prahova;

Vicepreşedinte:

dr. Nedelcu Adrian - Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti.

 

TRANSALPINA - DRUMUL REGELUI. ARC PESTE TIMP

transalpinaAplicatie practica cu profesorii de geografie organizata de Societatea de Geografie din Romania - Filiala PRAHOVA

Perioada: 20-22 septembrie 2013

Informaţii generale

 

Preţ: 250 lei

 

Preţul include:

- transport cu microbuz modern, clasificat minim 2**;

- 2 cazări cu mic dejun şi cină în pensiuni de 3***.

Preţul nu include:

- taxa de intrare la obiectiveleturistice;

- cheltuieli personale.

Important:

Traseul poate suferi modificări parţiale, în funcţie de condiţiile meteo, de trafic şi situaţiile neprevăzute.

Atenţie:

- repartiţia locurilor din microbuz se face în ordinea înscrierii la aplicaţia practică;

- repartiţia camerelor, făcută de recepţia unităţilor de cazare, se ştie numai la faţa locului;

- organizatorii potmodifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.

Notă:

- data limită de rezervare a locului este 11 septembrie 2013;

- excursia trebuie achitată integral cu cel puţin 6 zile înaintea plecării (13 septembrie 2013);

- pentru a nu afecta taxele de intrare cu reducere aplicate grupului, fiecare participant va accepta itinerariul de faţă, implicit cu vizitarea obiectivelor turistice trecute în program.

 

Informaţii suplimentare

 

Taxe de intrare:

- Peştera Valea Cetăţii Râşnov: 12 lei*;

- Cetatea Râşnov: 10 lei*;

- Cetatea Făgăraşului: 10 lei*;

- Muzeul de Icoane pe Sticlă „Preot Zosim Oancea": 5 lei*;

- Muzeul Pastoral Morariu din Jina: 5 lei*;

- Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti: 7 lei*.

* Taxe de intrare aplicate grupului de vizitatori.

 

Programul aplicaţiei

 

ZIUA I- 20 septembrie 2013

Plecare din Ploieşti (din faţa C.C.D. Prahova), ora 08:00, pe traseul Ploieşti-Câmpina-Pârâul Rece-Râşnov-Ghimbav-Codlea-Şinca Veche-Făgăraş-Sâmbăta de Sus-Arpaşu de Sus-Cârţişoara-Sibiu. Prima oprire va fi în aria oraşului Râşnov, unde se vor vizita Peştera Valea Cetăţii Râşnov şi Cetatea Râşnov.După acest popasvom continua drumulpână la Şinca Veche, unde în apropiere se va vizita Mănăstirea din Grotă.Din această zonă ne vom îndrepta către oraşul Făgăraş pentru a vizita Cetatea Făgăraşului. Traseul continuă spre Sâmbăta de Sus cu vizitareaMănăstirii Brâncoveanu.Următorul popas va fi la Cârţa pentru vizitarea Bisericii Cisterciene.De aici ne îndreptămspreoraşul Sibiu, în care vom face un tur pietonal încentrul istoric (Piaţa Mare, Piaţa Mică şi Piaţa Huet).Din Sibiu vom continua traseul spre locul de cazare aflat în oraşul Sălişte.

 

ZIUA a II-a- 21 septembrie 2013

Program liber dimineața. După servirea micului dejun se va vizita centrul oraşului Sălişte, iar după carese va face un drum scurt până la Sibiel pentru a vizita Muzeul de Icoane pe Sticlă „Preot Zosim Oancea" (unic în Europa).Se va reveni la Sălişteşi se va pleca pe traseul Tilişca-Poiana Sibiului-Jina-Obârşia Lotrului-Rânca-Novaci (traseu ce include Transalpina). Prima oprire va fi în comuna Jina pentru a intra la Muzeul Pastoral Morariu(unic în România). După vizitare vom continua traseul pe Transalpina. Se va face un popas înstaţiunea Rânca, după care se va coborî pe şosea până în oraşul Novaci(cazare pensiune).

 

ZIUA a III-a- 22 septembrie 2013

Program liber dimineața. După servirea micului dejun se va pleaca din Novaci (din parcarea unităţii de cazare), ora 07:00, pe un traseu de întoarcere spre casă: Novaci-Râmnicu Vâlcea-Piteşti-Târgovişte-Ploieşti.Primul popas turistic din traseu va fi la Polovragi pentru a vizita Peştera Polovragi. De aici se continuă deplasarea spre Horezu pentru a vizita Mănăstirea Hurez din apropiere.Un alt obiectiv din traseu va fi Muzeul Trovanţilor din Costeşti. Apoi ne vom continua drumul şi vom opri la Goleşti pentru a intra la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii. După vizitare vom continua traseul spre Ploieşti, unde vom ajunge spre seară, în funcţie de trafic şi starea calitativă a şoselei.

 

Date contact pentru aplicatie: 
Prof. Viorel Marin
tel. 0729 129 691
 
Prof. Ion Maxim
tel. 0723 269 958
Mai multe detalii citiţi aici: programul aplicatiei practice (pdf)
 

Doamnelor și domnilor profesori, membri ai
Societății de Geografie din România,

După cum bine știți, în perioada 24-26 mai 2013 a avut loc, la Timişoara, Conferinţa Naţională a Societăţii de Geografie din România, la care au participat peste 300 de geografi – profesori din învăţământul universitar, preuniversitar, cercetători din institutele de specialitate, reprezentanţi a celor 42 de filiale ale Societăţii din toate judeţele ţării.
Cu acest prilej, participanţii au analizat şi dezbătut „Proiectul de Regionalizare a României” elaborat de prof. univ. dr. Pompei Cocean, Directorul Centrului de Geografie Regională al Universităţii „Babeş-Bolyai”, din Cluj-Napoca, proiect care a fost votat în unanimitate de către participanţi şi însuşit ca fiind punctul de vedere oficial al Societăţii noastre privind această problematică.
Prin Rezoluţia adoptată, s-a hotărât înaintarea Propunerii de Regionalizare instituţiilor abilitate ale Statului: Preşedinţia României, Senat, Camera Deputaţilor, Guvern, Ministerul Dezvoltării Regionale. De asemenea, Proiectul de Regionalizare a României a fost înaintat Academiei Române și Casei Regale.
Până în acest moment, conducerea Societății a primit o singură reacție oficială, transmisă prin telefon de doamna dir. gen. Diana Țenea, de la MDRAP. Conducerea Societății va încerca, în zilele următoare, să fructifice această colaborare. Vă vom ține la curent.

Vă rugăm și pe dumneavoastră să puneți la dispoziția instituțiilor și persoanelor interesate punctul de vedere al Societății de Geografie din România privind Rezoluția adoptată la Timișoara și Proiectul de Regionalizare a României.

Pentru detalii persoane şi date de contact:
- autorul proiectului: prof. univ. dr. Pompei Cocean (0744.709.566);
- preşedintele S.G.R.: prof. univ. dr. Mihai Ielenicz (0744.901.788);
- secretar-general al S.G.R: dr. Costin Diaconescu (0722.559.901).

 

CONFERINTA NATIONALA A SGR, TIMISOARA 24-26 mai 2013

Stimati colegi,
Societatea de Geografie din Romania, Filiala Judetului Timis, in colaborare cu Universitatea de Vest din Timisoara, va invita sa participati la conferinta anuala a societatii ce va avea loc in perioada 24-26 mai 2013 la Timisoara.
Detalii gasiti in invitatia de participare la conferinta, care contine urmatoarele noutati:
  • conditii modificate de tehnoredactare a lucrarii pentru publicare
  • schimbarea partiala a traseului aplicatiei din Ungaria
  • introducerea unui model PPT pentru prezentarea comunicarilor
Pentru inscriere, cu sau fara lucrare, completati urmatorul formular.
Termenul limita de inscriere, de trimitere a lucrarilor si de achitare a sumelor necesare serviciilor de suport ale conferintei este 31 martie 2013.
Evolutia inscrierilor poate fi urmarita pe site-ul SGR Timis.
Programul conferintei a fost aprobat de Biroul Executiv al Societatii de Geografie din Romania, asa cum reiese din comunicatul sedintei din data de 2 februarie 2013.
Pentru comitetul de organizare:
Conf. univ. dr. Constantin Vert