SIMPOZIONUL NAŢIONAL ,,GEOGRAFIA - DE LA CERCETAREA ȘTIINȚIFICĂ LA PRACTICA DIDACTICĂ”, Ediţia a VI-a 15 NOIEMBRIE 2019, PLOIEȘTI

În organizarea Filialei Prahova a Societății de Geografie din România (SGR), a Inspectoratului Școlar al Județului Prahova, Casei Corpului Didactic Prahova și a Colegiului Național „Ion Luca Caragiale“ din Ploiești s-au desfășurat vineri 15 Noiembrie 2019 lucrările Simpozionului Național ,,Geografia - de  la cercetarea științifică la practica didactică”. Simpozionul a beneficiat de sprijinul și participarea conducerii inspectoratului școlar (inspector școlar general Nicolae Angelescu), precum și de sprijinul Colegiului Național „Ion Luca Caragiale“ din Ploiești (director Carmen Băjenaru), gazdă ospitalieră a acestei manifestări.

 

P1010050 (3)

Simpozionul național, ajuns la a VI-a ediție și inclus în cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 155 de ani de la înființarea colegiului național, a cuprins prezentări în plen susținute de invitații speciali ai acestei ediții: prof. univ. dr. Mihai Andrei Bogdan, Universitatea din București, Facultatea de Geografie - Hărți recente ale Județului Prahova întocmite prin tehnica GIS;  conf.univ.dr. Marius Cristian Neacşu, A.S.E. Bucureşti - Romania la 100 de ani după Conferința de Pace de la Paris (1919-1920) și la 30 de ani de la sfârșitul Războiului Rece (foști absolvenți ai colegiului național gazdă) și prof.dr. Octavian Mândruț, Institutul de Științe ale Educației București - Geografia în noul context educațional.

Partea a doua a simpozionului a fost dedicată prezentării celor 39 de comunicări pe cele două secțiuni: Geografie  fizică, umană și mediu (22 comunicări înscrise) și Didactica geografiei (17 comunicări). Au participat, cu prezentări și discuții, un număr semnificativ de colegi, profesori de geografie atât din județul Prahova, cât și din alte județe.

Ajuns la a VI-a ediție, simpozionul tinde să devină tot mai mult o manifestare de referință în peisajul științific, cultural și educațional al județului Prahova.

 

Program Simpozion Național Geografie 15 Noiembrie 2019


Galerie foto